Wednesday 26 May

All events are hosted online. To join an online session, please register your place.

Children’s Occupational Therapy

9.15am to 10.15am

A question and answer session to raise awareness and provide practical suggestions related to helping children and their families

Session lead: Rebecca Pope, Leicestershire Partnership Trust
Length of session:1 hour

Number of places available: 20 delegates

DWP support for young people

10.30am to 11.30am

How DWP will support young people Employability Skills, interview techniques, information on in- work support Access to Work and Kickstart

Session leads: Harshida Gangat and Heeten Tailor, Department of Work and Pensions
Length of session: 1 hour

Number of places available: 30 delegates

Register your place - DWP workshop

Taster session of Carers Centre groups

11.45am to 12.45pm

This workshop will provide an overview of the services provided by The Carers Centre. It will also include a taster session of the Together We Care Group for parents/carers of children and young people under 25 with special educational needs and disabilities. The focus of the taster session will be on writing social stories.

Session lead: Sue Willis, The Carer Centre
Length of session: 1 hour

Number of places available: 12 delegates

Values Exercise Group

1.30pm to 2.30pm

Join in with the VALUES group as you are lead through some basic exercises

Session lead: Mikaela Paterson, VALUES
Length of session: 1 hour

Behaviour Inclusion Service - joint working with CAMHS and Disabled Children’s Service

4.15pm to 5.15pm

A brief presentation of the Behaviour Inclusion Service: What We Do, - About us, how we were commissioned, who we can help, who we are, who can refer, our criteria and your questions.

Session lead: Michael Taylor, Behaviour Inclusion Service
Length of session: 1 hour

Making the most of your EHC plan

5.30pm to 6.45pm

The presentation will discuss the content and wording of a good EHCP, the process of trying to secure this content, the appeal and mediation rights against an EHCP and the enforceability of provision within a plan. The talk will also consider the difference between Elective Home Education (EHE) and education otherwise than at school (EOTAS) and how EOTAS provision can be incorporated into an EHCP.

Session leads: Steven Baylis, Senior Associate and Erika Wright, Solicitor, Irwin Mitchell LLP
Length of session: 75 minutes

 


View events on other days

Monday 24 May

Tuesday 25 May

Thursday 27 May

Friday 28 May